Analizde kullanılan besin ortamı türleri

MacConkey agar, Gram-negatif bakterileri büyütmek ve laktoz fermentasyonu için onları boyamak üzere tasarlanmış mahsul besiyeridir. Safra tuzları (Gram pozitif bakterilerin çoğunu inhibe etmek için), kristal menekşe boyası (bazı Gram pozitif bakterileri engellemenin yanı sıra), nötr kırmızı boya (laktozu fermente eden mikropları boyayan), laktoz ve pepton içerir. Alfred Theodore MacConkey, Birleşik Krallık'taki Kraliyet Kanalizasyon Bertaraf Komisyonu'nda bakteriyolog olarak çalışırken geliştirdi.

Endo agar pepton, laktoz, dipotasyum fosfat, agar, sodyum sülfit, bazik fuksin içerir ve başlangıçta Salmonella typhi ' nin izolasyonu için geliştirilmiştir, ancak şimdi su incelemesinde açıkça kullanılmaktadır. MacConkey agar'da olduğu gibi, koliform organizmalar laktozu fermente eder ve koloniler kırmızı olur. Laktozu fermente etmeyen organizmalar, besiyerinin soluk pembe arka planına karşı berrak, renksiz koloniler oluşturur.

Resim 399A | Şekil 3: Zamanın hizmeti olarak farklı bakteri konsantrasyonuna sahip örnekler için Rs eğrileri | Marco73it / Attribution-Share Alike 4.0 International | Page URL : (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Figure3_Impedance_Microbiology.png) Wikimedia Commons'tan

Resim 399A | Şekil 3: Zamanın hizmeti olarak farklı bakteri konsantrasyonuna sahip örnekler için Rs eğrileri | Marco73it / Attribution-Share Alike 4.0 International | Page URL : (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Figure3_Impedance_Microbiology.png) Wikimedia Commons'tan

Yazar : Merim Kumars

Referanslar:

Tıbbi Mikrobiyoloji II: Sterilizasyon, Laboratuvar Tanısı ve İmmün Yanıt

Mikrobiyolojide Moleküler Tanı

Yorumlar